R Calm Dimenhydrinate Tabl 24

Geneesmiddel
Onmiddellijk beschikbaar

Onze Leveringsmethodes:

Afhaling in de apotheek

Levering aan huis of op je werk

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

R Calm Dimenhydrinate is aangewezen voor :- De preventie en symptomatische behandeling van reisziekte bij kinderen en volwassenen. - De preventie en behandeling van misselijkheid en braken (behalve misselijkheid & braken die veroorzaakt worden door bepaalde geneesmiddelen voor de behandeling van kanker)

Gebruik

Kinderen van 2 tot 8 jaar: ¼ tablet. Niet meer dan 1 tablet/24u - Kinderen van 8 tot 12 jaar: ½ tablet. Niet meer dan 2 tabletten per 24u - Volwassenen: 1 tablet. Niet meer dan 4 tabletten per 24uReisziekte: De tabletten moeten één uur voor vertrek worden toegediend. Tijdens de reis mag, indien nodig, om de 4u een nieuwe tablet worden ingenomen. Misselijkheid & braken: De tabletten moeten bij het begin van de symptomen worden toegediend. Indien nodig mag om de 4u een nieuwe tablet worden ingenomen. De tabletten moeten met een beetje water worden ingeslikt.

Samenstelling

50 mg dimenhydrinaat, lactosemonohydraat, maïszetmeel, gelatine, cellulose, talk, magnesiumstearaat.

Indicatie

Tegen misselijkheid en braken

Contra indicatie

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?- U bent allergisch voor dimenhydrinaat en/of voor difenhydramine of voor één van de andere stoffen die in dit geneesmiddel zitten. - Bij kinderen jonger dan 2 jaar (gevaar voor plots overlijden tijdens de slaap) - Als u glaucoom heeft - Als u last heeft van urineretentie (onvolledige blaaslediging) veroorzaakt door problemen aan de urinebuis of de prostaat - Als u allergisch bent voor antihistaminica.

Gegevens
CNK2872216
FabrikantenVemedia Consumer Health
Breedte43 mm
Lengte98 mm
Diepte22 mm
Hoeveelheid verpakking24
Bijsluiter