Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Wat zijn spataders?

Wat zijn spataders?

Men spreekt van spataders wanneer opgezwollen aders duidelijk zichtbaar zijn onder de huid. Dit is het gevolg van een slechte bloeddoorstroming, vooral in de onderste ledematen. De aders slagen er eigenlijk niet in om het bloed op een correcte manier terug naar het hart te sturen. Het bloed blijft ter hoogte van de ader en zorgt voor de abnormale afwijking: de ader raakt opgezwollen en heeft een blauwe kleur onder de huid.

Seizoensdepressie

Seizoensdepressie

Wanneer de herfst eraan komt met zijn verkorte, donkere en regenachtige dagen, krijgt ons gemoed het wat harder te verduren. Om het moreel op te krikken bestaan er oplossingen. Ga gerust eens kijken in de apotheek.

Wat is droge mond?

Wat is droge mond?

Droge mond is een aandoening die optreedt wanneer de speekselklieren in je mond niet genoeg speeksel produceren, met als gevolg een uitgedroogd of droog gevoel in de mond. 

Zelfbruiners

Zelfbruiners

Om dat mooie carameltintje te behouden zijn de zelfbruiners in spray-versie, crème of olie een oplossing voor elke huid ! Wij geven je alvast enkele tips.

Beauty checklist voor de zomer

Beauty checklist voor de zomer

Vakantie! Tijd om onze koffers te pakken en vooral om je zomerse beautycase samen te stellen! Tijdens een vakantie onder de zon is het een must om de huid goed te beschermen. 

5 voordelen van Ashwagandha

5 voordelen van Ashwagandha

Ashwagandha, ook bekend als Indiase ginseng, is een kruid dat steeds populairder wordt. Het wordt in India al 3000 jaar gebruikt als medicijn. Ashwagandha heeft een adaptogene werking bij verschillende gezondheidsproblemen.

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de Eerste Minister Sophie Wilmès aangekondigd dat het dragen van beschermend materiaal dat de mond en neus bedekt, vanaf 4 mei aanbevolen zal zijn in de openbare ruimte en wanneer fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden.

Atopie: tips voor een aangenamer leven met atopische dermatitis

Atopie: tips voor een aangenamer leven met atopische dermatitis

Net als bijna een op vijf kinderen kan ook jouw kind aan atopische dermatitis lijden. Atopische dermatitis, ook bekend als atopisch eczeem, is een chronische ontstekingsaandoening van de huid (het verschijnt en verdwijnt regelmatig) die vooral jonge kinderen (ongeveer 3 maanden) treft, maar die niet verdwijnt op volwassen leeftijd. 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

Noodcontraceptie

Noodcontraceptie

Het doel van een spoedcontraceptie, ook de morning-afterpil genoemd, is een ongewenste zwangerschap te voorkomen na onveilige seks.

Dagelijks verstopte neus

Dagelijks verstopte neus

Heb je iedere dag last van een verstopte neus? Is je dagelijkse leven daardoor verstoord? Het kan erg vervelend zijn om een chronisch verstopte neus te hebben. Daarnaast is een constante verstopping ook slecht voor jouw gezondheid. Je bent namelijk kwetsbaarder voor frequente verkoudheden en sinusinfecties. De ontstoken sinussen kunnen bovendien leiden tot vermoeidheid.

Pagina's